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Préférences et aversions alimentaires : le porc proche de l’homme

pigs. PLoS ONE 7, e37968 Clouard C, Meunier-Salaün M.C, Val-Laillet D. 2012. Food preferences and aversions in human health and nutrition: How can pigs help the biomedical

Quand les jeunes enfants apprennent à manger une grande variété de textures

que ce que leur proposent généralement leurs parents à la maison. Publiés dans la revue Food Quality and Preference , ces travaux suggèrent des recommandations relatives à la diversification alimentaire. Dans

Comment traiter les données absentes en analyse sensorielle hédonique ?

de graines.      Référence : Evelyne Vigneau, 2017, Segmentation of a panel of consumers with missing data, Food Quality and Preference, DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2017.04

Méthode de classification trois voies

2015). CLV3W: A clustering around latent variables approach to detect panel disagreement in three-way conventional sensory profiling data. Food Quality and Preference: 10.1016/j.foodqual.2015.03.013.

Du réel au virtuel, les rosiers tournent, mais pas la tête

’). Assessing the visual aspect of rotating virtual rose bushes by a labeled sorting task. Food Quality and Preference. doi: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2014.06

Quel outil d’évaluation sensorielle avec un jury non entrainé ?

El Mostafa Qannari. A new approach for the analysis of data and the clustering of subjects in a CATA experiment. Food Quality and Preference, Volume 72, 2019, Pages 31-39.

Méthode de classification trois voies

2017). Consumer segmentation in multi-attribute product evaluation by means of non-negatively constrained CLV3W. Food Quality and Preference. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodqual.2017.01.006

Méthodes statistiques pour le traitement des données de tri libre

M. (2018). Statistical treatment of free sorting data by means of correspondence and cluster analyses. Food Quality and Preference, 68, 1-11. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2018

Un goût préservé avec l’âge ?

sour discrimination abilities of elderly people compared to those of young adults in apple purée. Food Quality and Preference, 59, 59–67. https://doi.org/10.1016/j.foodqual.2017

La mémoire des aliments, une mémoire sélective

Rossé C., Issanchou S., Köster E.P., et Mojet J. Different sensory aspects of a food are not remember with equal acuity. Food quality and preference (2007), doi:10.1016